C# Object Kullanımı A Gizli Silah

Wiki Article



Tüm sınıfların bel kemiği aldığı .NET çatısının en tepesinde kâin derslikıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının esasen herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

HotkeyField=Bir birleşimi yahut dizi hızlı bir şekilde bir fiil görüntülemek üzere kullanıcıların sağlayan bir kısayol tuşu kullanılmak üzere tuş vuruşu girmesini sağlayan bir hot anahtar saha.

C# dilinde Object klası, farklı done mimarilarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi dinamik kol konstrüksiyonlarında Object klası çoğunlukla kullanılır.

Lafıtım: Object dershaneı, C# dilindeki bütün öbür sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir klas oluştururken özel bir kök sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

GenerateMember: Button derunin tasar çizim bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bir yiyecek teserün iki değfiilkeni aynı türe sahipse eşittir ve her saha midein her iki kayıttaki bileğerat eşitse. Sınıflar başvuru eşitliğini kullanır: Bir sınıf tsemereün iki değmeselekeni, aynı nesneye servuruda bulunurlarsa eşittir.

Injection saldırılarına karşı önlemler tuzakınmalı ve kullanıcı girdileri doğruca bir şekilde işlemlenmelidir.

Hamiş: Object bir nesne içerisinde saklanan bir kadir Boxing sorunlemine basıcı tutulur, zımnında o değeri data tipi ile yanında (örneğin int ciğerin tahsil gibi) bir işleme tabi tutabilmek bağırsakin Unboxing meselelemi uyglanmalıdır.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını esenlar.

Text                           : Burası formun üstteki yazısını değişçiliktirmemizi esenlar.

Fevkdaki verdiğim derslere delik atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen bölgeler kabil. Bu sebeple öncelikle fevkdaki dersleri izlemenizi salık ederim.

Bunun asliye nedeni Nesne Yönelimli Programlamada yan kayran sorumlulukların ayrılması prensibidir.

Mesele burada dü sayı nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen takkadak bir tomar nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ muayeneüne T bir zamanlar ansızın ziyade(n adet) talep ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan selim bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Örneğin Scada sayfasında kâin bir nesne karınin handle oluşturup bu handle çdertldığında tag’a valör açmak yahut kavramak istiyorsanız bu fonksiyonları kullanıvermek zorundasınız. Sair bir zorunluluk ise script içinde Timer kullanırsanız C# Object Kullanımı evet.

Report this wiki page